Tuesday, September 20, 2011

sigit pornumu syamsudin said

skarang aq minat kat seorang mamat yg bername (yg tertere diatas) die lahir kat donggala ,indonnesia umur die 31 thn tarikh lhir die 27/11/1979 die adelah ank kelima dari sepuluh orang adik beradik.die pernh kwin ngan Okie Calerista Agustina Sofyan pada 2003 dan dikurniekan 3 org ank. Kisya Alvaro Putra Sigit, Shakinah Azalea Napasha, Nasha Anaya Putri Valentina Pasha. setelah 6 thn mendiri kan umh tangge akhir nyer depe bercerai kerana isterinyer sudah curang akan nyer. pada hari perceraian itu akie sdang mengandung kan ank yg terakhir iaitu Nasha Anaya Putri Valentina Pasha.pelbagai perkara yg berlaku setelah berpisah. pda 27 maret 2011 pasha dan adele wihelmia selamat menjadi pasangan suami isteri.

Friday, June 17, 2011

pegy KL (menyelam sambil minum air)

Mase 2 aq ngan mak aq je pegy kat KL ngan opah aq naik bas!!! aq rase mcam borin sikit la selalu nyer ade abg nie x de abg sunyi rse nyer kan!!! first cu ambik lme jugak la tunggu!!! Mse cu dtang 2 nk wat x tau bile aq toleh perh cu terus dtang klau nk slm x pe nie terus nk penampar nie nk kene nie!! hahahah sebenar nyer nk wat suprise ibu kte klau x bgi tau x de tempat duduk plak!!!! lpas 2 ibu terus bagi tau !!!! 2 hri umah cu 2 hari umh chor!!! mse dtang 2 adik sedare aq lelaki yg paling comel acap, !!! ade kat umh die, die x de sape kat umh 2 sbab abg ngan kakak die pegy motivasi!! so aq la kene layan!!! perh best la jugak bile da lame payah pulak jadi nyer!! nme aq kakak cheah die pegy panggil kakak shila N kakak shasha tpi x pe glemor cikit nme aq hahah!!! perh kalau nk tido tido ngan aq klau nk mkan mkn ngan aq tpi yg tido 2 x pernah la sbab mk die ambik die nnty die ngigau kang mampus aq!!! lpas mlam 2 aq ngan haziq(abg  acp) ngan nurin ( kakak acp) maen allah susah cikit la aq nk wat keje skolah!!! kite orag selalu nyer kunci pintu sbab ade aircon nnty x rse plak!!! lpas kunci die nk masuk susah la jdi nyer sbab acp kacau klau x bukak melalak!! aduiyai!!  trpi skejap je aq layang acp 2!! lpas abih wat keje mkan nsi ayam ibu msak sbab adek sebare aq 2 teringin nk mkn nsi ayam!! petang 2 aq pegy berbasikal!!! nsib acp da tido klau bangun x tau nk kate ape!! lpas 2 chor blik bwk kak ngah mase 2 tengah maen bad ngan haziq lpas chor dtang terus maen ngan kite orang 1 lwn 3 pelik x???? tpi best gak sampai tergeliat lengan aq dibuat nyer!!!! keesokan ary nyer per gy la KL  besar la jugak tpi sesak nk mampus la aq rase mcam nk jerit je kat situ mase 2!!!!bli tudung beli topi untuk abg and aksesuri!!!! abih pegy umh chor pegy umh along ngan keluarga chor haziq . nurin , mama fina N acp mandi kat umh along mse best kite org ake (adek sedare bape bulan je sbab die pown drjah 6),haziq,nurin N aq maen mule mule x tau nk maen ape lame lame maen baling seliper best la jugak sbab mlm kan sejuk!!! kite org semue mcam da mandi hahahah!!! ngan peluh hahahh!!!lpas maen sejuk kn bdan die bilik along yg ade aircon mule mule nk citer antu da depe penakut x payah la citer antu! (PENAKUT) lpas sejuk kn badan kite org wat disco dlm blik 2 hahahh best la kowt aq duduk je malas nk layan perangai depe yg gle nk mampus 2 hahah!!! da abih disco kite org maen ngoruk - ngoruk best la jugak lpas maen bende 2 kite org sejuk kan badan blik!! kiteorg pikir nk wat ape? leh leh tengok citer kong si hahahah lwak gle!!! haziq ngan nurin nk tido kat umh along sbab best kn ade ramai kwn kan!!! leh leh tido jugak kat umh along!! magrib 2 baru dieorg blik!!kite org blik umh cu blik sbab cu kene antar kite org kat train!! magrib 2 kiteorg ingat x lah ramai sangat rupe rupe nyer 2 keluarge dtang kat umh cu memng meriah la hahahah!!!! 2 org budak kecik yg asyik nk jerit je!!!best la jugak mlm 2!!! tpi esok nyer kite kene blik perak sbab nk skolah kan lpas 2 kite org pown blik !! syg jugak nk tinggal kan sbab banyak sedare kan tpi x pe nnty dtang lagi sbab nk teman opah lagi nk tengok kak ngah lagi da la da mlm nie aq nk tido dulu bye!!!!! salam!!!  

Friday, May 13, 2011

result

arie nie aq da dapat result first yg paling aq bangge aq dapat A math wow aq x caye ah!!! dulu aq dapat C skarang A wow dan lagie satu bm pemahaman aq dpat 78% jadie la,,,,best nyer aq suke aq suke ,,,,,lpas 2 mase la blik nie paling aq nk pecah perut aq pegy la pusat sumber lpas 2 geng mamat nie dtang ,,lpas 2 bepe kan gedik ,depe nk la peluk kan lpas 2 aq ade kat blakang tom amin taik kucing nk peluk tom lpas 2 tangan die nk terkene aq punyer muke lpas 2 geng die terus gelak aq pown gelak mcam nk pecah perut aq,,,hahahha da la aq nk sitting aq punyer blog nie da bye

Friday, February 25, 2011

exam!!!!!!!

exam nk dekat aq kene study da la klas k klau klas i boleh la aq lawan nie klas k mak ai x pe kite kene study study study sampai kepala nk pecah pown boleh klau nk cite psal belajar ade malam 2 mk aq punyer la marah ngan aq sebab aq wat tulisan x elok la nie la 2 la hiiiii geram betul la da la wat org nangis tpi ape kan daye die 2 mk kite bukan kwan kite klai kwan kite lame da aq lawan balik nie IBU kite da la aq nk rehat jap harap kome teruje ngan blog aq nie aq harap,,,,,

Saturday, January 15, 2011

tentang aq dan kwan aq yg x leh meharap

umur aq baru 12 tahun aq duduk kat ipoh aq nie jenis yg peramah la jugak tapi kawan aq kate mulut aq nie suke sangat becakap aq budak baru di klas pertame aq .Selalu nyer aq duduk klas kedue bile ujian akhir tahun aq dapat no3 aq pown naik la klas setau nyer sape yg naik klas mesti la pendiam nie aq yg paling riuh.Aq ade kwan baik, aq rapat sangat ngan die lpas die masuk klas pertame die mule lupe kat aq . aq pown sedih la aq cube dekat ngan die, die mule menyelak,,,
skarang nie die x sihat kowt aq doa kan  die sihat je ,,2 la cerite tentang aq dan kwan aq yg x ingat akan aq,,