Monday, February 1, 2016

Camping

Jumaat yang lepas, iaitu 29 januari sekolah ade buat perkhemahan kat sekolah. First thought ak rase macam tak nak pergi sebab 2 hari 1 malam je. Lepas tu tanye cikgu balik, cikgu cakap " kalo ade pon bulan 4 nanti ". So, ak fikir ' kalo bulan 4 lame sangat da la tahun ni nk SPM. Nk main main pun sampau bulan 3 je. Lepas bulan 3 nk fokus SPM'. And ak decide masuk camping tersebut. Disebabkan camping ni last tuk tahun ni, so ak mintak kat kak uda nk jadi fesi(fasilitator). Hehe. Guess what? Jumaat petang tu time nk ambik kehadirn tuk camping tu, Nasuha datang. Die cakap " Kay, kamu kene pegang kunci tandas ni. Sbb kamu jdi fesi." Haha. Finally. Alhamdulillah. Dapat jugak. And than aj jdi fesi. Jadi fesu best sbb dimanjakan oleh pak long. Hehe. Kerja kiteorang arah orang je. Haha. Kesian peserta. Peserta ade 98 orang. Banyak gile. Reason tu la ak bagi kat kak uda tuk dapat jadi fesi. Huhu. That night(jumaatmalam), budak matahati tak de sebab diorang ade kelas tambahan account. So, dari pukul 0530 ptg sampai 0945 malam, 4 orang  je fesi perempuan and 7 lelaki. Haha. Time tu bukan buat ap pun duk je atas pentas sembang. Haha. Nampak x function die ap? Huhu. And lepas tu daki bukit. Fuh! Ponat weyh! Esoknye ak tidur je banyak. Hehe. Balik rumah tidur dari pukul 130 sampai pukul 6 ptg. Haha. Bagi ak camping ni memang best. Sape yang banyak merungut je yang cakap camping ni tak best.

No comments:

Post a Comment